GORSKI TEK NA NANOS 09-10-11

Ker se nisem z nobenim dogovoril o kakšnih MTB podvigih, ker se nisem mogel odločiti kam in skom in ker me je Martin vrgel iz postelje malo pred sedmo si rečem: “Zakaj pa ne?” in se odpravim v Podnanos kjer se odvija letos že 14 tek na Nanos. Od “Korit”  pred dvema letoma, v HR delu Istre nisem bil na nobenem gorskem teku.

V Podnanosu se zbere ca. 90 tekačev in tekačic iz Slovenije, Italije in Istre in za premagat je čez 5km in 700vm. Tako se ob 10.00 se prične naš “sprehod” do lovske koče. Nič nas niso šparali in po 500 asfalta naletimo na napako v terenu, saj se le-ta nekam čudno postavi pokonci. Pot je podobna tisti direktni iz Podgorja na Slavnik, mogoče še malo bolj strma. Teren se menja. Tek po gozdni poti, po kamenju, nekajmalega po asfaltu. Pot je lepo označena, praktično se ne moreš izgubiti. Tako dobro je označena, da bi tudi Pero in Marko našla pot Grin

Vsak kilometer je postavljena tabla, kjer piše koliko kilometrov je še do konca. Ne vem če so se mi kdaj te kilometri tako vlekli. Vendar vseeno uživaški tek, pa čeprav se je bilo potrebno pošteno namatrat do vrha. Vreme pa ponovno čista desetka. Toplo, brez vetra in oblakov. Celo pot do vrha pa smo ne nekako ujeli trije približno enako pripravljeni in smo se tako lovili, prehitevali,….skratka zabavno je bilo.

Zadnji kilometer se je pa vlekel kot ponedeljek. Tukaj so celo postavili oznake 1km, 500m 250m 200m in 100m.  Nisem mislil da je 200m lahko tako dolgih.

Na štartu sem se pogovarjal z Đeplom iz Primorskih in mu razložil moj cilj. V lanskih rezultatih sem videl da je D. Vinčec dosegel čas okoli 33min in s tem, da je na vsakem kilometru hitrejši od mene za ca. 1 minuto bi jaz moral priti do koče nekje v času 39-40min.

Končno CILJ! Ustavim uro in ta pokaže 37min 26sek. Skaratka boljše kot pričakovano.

Zamagovalec pa je tudi tokrat bil “la bestia” Simon Alič s časom pod 30min, katerega Tomis dobro pozna iz Triajurja. Alič je le za 10 sekund zgrešil rekord vzpona.

<iframe src=”http://www.endomondo.com/embed/workouts?w=jMW-UCOYXKg&width=580&height=600&width=950&height=600″ width=”950″ height=”600″ frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

 

Jaz sem skupno prišel v cilj 16 in si zaslužil kosilo Grin. Skratka zame, tipičnega gorskega tekača pa je bil to izjemno dober rezultat. Zelo zadovoljen. Sploh pa, ko pomislim, da me je pred leti gorski tek na BAZO 20 dobesedno ubil 🙂 Pa bistveno lažji je……

Nanos - Gorski tek 2011

In še uradni REZULTATI.

This entry was posted in Tek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box


one + = 8