Povežimo soline 2012

Tudi letošnji, tokrat že osmi tek “povežimo soline” je za nami. Več kot 1700tekačev in tekačic se je udeležilo 9km teka, kar pa je zopet rekordno število.

Foto: SKID.SI

Organizator, Mojmir Kovač in vsi njegovi sodelavci so se lepo odrezali pri organizaciji. Že možnost dobiti štartno številko na dom je bila lepa ugodnost. Da bi se rešili gneče s parkiranjem in prevozi pa je organizator celo poskrbel za avtobus/e na relaciji Ljubljana – Strunjan.  Lepa in modra gesta.

Na štartu je kljub veliki gneči prevladovala dobra volja. Celo domačini in ljubitelji ptic se menda tokrat niso pritoževali. So bili pa malce nejevoljni lastniki parcel, katere so tekači uporabljali za svoje “potrebe”…..jah nekam pač moraš iti, očitno pa je bilo javnih WCjev vendarle premalo. Ampak to je zanemarljivo.

Zanimivo je to, da so se tekači segrevali na razdalji dobrih 4km in sicer od vhoda v Jernejev kanal (Ribič) pa vse do bivšega rudnika v Sečovljah.

Kljub “netekmovalni” naravi teka pa je organizator postavil v prve bojne linije tekače, ki so sposobni preteči traso med solinami med 30 in 35mintami.  Vedno se najde tistih 100 tekačev, ki so(smo) bolj tekmovalnega duha in ne gre drugače kot na vse ali nič. Jah,…tudi sam sem eden teh in svoj tek sem začel iz prve vrste.

Glede na množično udeležbo, mojo solidno formo in izkušnjami od lanskih let sem pričakoval uvrstitev okoli 100mesta (lani 32 s časom nekaj čez 36min in ca. 800tekači) in izboljšanje časa za nekaj sekund.

Celo moje čase posameznih kilometrov od lanskega teka sem preštudiral, tako da sem približno vedel kakšen tempo držati.

In začelo se se; prvi kilometer 3,5min/km, drugi 3.45min/km ostali km vse do portoroškega avditorija so bili v času okoli 4min/km. Šesti km je bil najpočasnejši. Od Avditorija do konca tunela Valeta sem porabil ca 5min. Zadnje tri km pa sem celo stopnjeval od 4min/km do 3.45min/km in v cilj prišel s časom 34.17 kar je za več kot dve minuti bolje kot lani. In uvrstitev? Še sam se čudim vendar okoli 30mesta.

Pred mano sta Obalo odlično zastopala še Harnold s 4. mestom in Cikron kateri je prišel v cilj dobro minuto pred mano. Bravo fantje.

me

Foto: cikron picasa album

Ker sem drugače bolj lene sorte in ne maram čakalnih vrst sem seveda vzel LUX paket. Tukaj pride na vrsto mala kritika organizatorju. Če po čistem nakjučju nebi slišal nekega pogovora, tiste hiške kjer so delili majce ipd…sploh nebi opazil. Punce, čeprav simpatične in prijazne pa so mi delovale malce zgubljeno. Ampak to je malenkost.

Na cilju so nas pričakale številne stojnice. Od tistih z osvežitvijo in regeneracijo (hostese, sadje, pijača pa vse do tistih. ki so predstavljali različne zanimive izdelke. Od nogavic pa vse do medu. Na eni od stojnic sem po dolgem času celo srečal Tamaro, mojo sošolko iz vrtca. Sicer tekla ni, je imela pa sveža in sočna jabolka. 🙂

Med potjo oz na sami trasi? Lepo označeno in veliko redarjev. Mogoče bi na plaži pri toboganu lahko razen rdeče oznake na tleh stal še en redar. Sicer pa pohvalno.

Tudi za osvežitev med potjo je bilo poskrbljeno. Sam sem jo sicer preskočil, nekaterm pa verjamem, da je ta osvežitev zelo prav prišla.

Sedaj pa je čas, da organizator naredi mali “upgrade” v organizaciji. Kljub “netekmovalnem” teku bi svetoval, da v bodoče razmisli o uporabi čipov ali kakšnega drugega (cenejšega) sistema beleženja imen, časov, vrstnega reda. To bi (razen cene he he) dvignilo tudi kvaliteto prireditve še za en nivo jaz pa Mojmira nebi po mailu gnjavil za dodatne informacije 🙂

Drugače pa, kot je že lani rekel piranski župan:  MOJMIR, BRAVO!!!!!

 

 

This entry was posted in Tek and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box


× four = 36