Predbožično šinfanje

Največji slovenski gorsko-kolesarski forum je v decembru organiziral že 11. tradicionalno Predbožično turo. Zaščitni znak te ture je Obala (kot da Slovenci nimajo Bleda ali Bohinja, pa morajo ravno sem) in dan, ko se srečajo vsi “stari prijatelji”. Do tukaj, recimo, da še ni nič spornega. Tudi letos se je ture udeležilo preko 100 gorskih kolesarjev in kolesark. Odpeljali so turo, se lepo imeli, spoznali skrite kotičke naše lepe Istre in pred znano pivnico končali turo, kjer je sledil “afterparty”. (afterparty: hrana, pijača in kulturnoumetniški program)

Kasneje sem na forumu bral vtise in gledal slike, pa sta me zmotili samo dve stvari. Ja, samo dve, ker je ostalo zanemarljivo. In tako zasledim, kako je marsikdo pohvalil mlado deklico kako pridna je bila, da je prevozila celo pot. Se strinjam. Res je bila pridna, zelo pridna. Grajo si pa zasluži tisti, kateri jo je pripeljal na turo. Zakaj? Deklica je prevozila 40km v kavbojkah, katere so odlična izbira za decemberske temperature in mokro podlago, kot je bila na dan ture. Rokavic tudi nisem opazil, vsaj na sliki, kjer malica, jih ni bilo. Sem pa opazil, da so bili njeni starši, skrbniki ali zakoniti zastopniki v “popolni bojni opremi”. Mislim, da naprej ni potrebno pisat.

Saj vem….marsikdo bi to zadržal zase, jaz pač nisem tak.

Nov Slovenski pregovor pravi:

kjer zajeten kupček denarja pustiš, tam lahko pred vrati smeiš!

O čem govorim…??? Na to je opozoril član foruma, kateri živi v Istri, relativno blizu pivnice in so mu te kraji pri srcu, spoštuje tujo lastnino in očitno pozna tudi bonton.

Citiram:

No…..pa je vreme blo na naši strani!
Lep dan!

bi samo komentiral una 2 z xxx.si… ki so na parkingu pred restavracijo prali kolesa,pa to mož in žena ki naj bi bla “kao” pri pameti! :roll:

Sram jih bilo!!! :roll:

Drugič nas bojo precej grše gledali če bomo tam imeli zbor!

 

Seveda je lastnica blata, užaljena nad krivico, ki se ji je zgodila odgovorila tako:

Citiram:

No, tole me je malce preveč razjezilo, da ne bi odreagirala; da ne bo kakšne dileme slučajno; z ročnim čistilcem sva poskušala oprati eno kolo; velike kose blata sva nato pospravila s parkirišča, ostale so praktično samo še sledi, drugo kolo sva šla oprat na bencisko črpalko, tako kot ostali.

In če so nas, vseh 113 grdo gledali, ker smo na parkirišču pustili nekaj blatnih sledi, v gostilni pa pustili en zajeten kupčev EUR, potem jim ni pomoči, ampak mislim, da edini, ki ima problem z vsem tem je “nekdo drug”.

Se opravičujem vsem za smetenje po temi.

He he ko bi bilo le smetenje po temi…. Na forumu so mi sicer svetovali, da naj o takih stvareh obvestim organizatorja a ker sem bil prepričan v slab odziv, sem še nekaj komentiral na forumu, a so mojo objavo, diplomatsko, v izogib mednarodnim incidentom izbrisali.

Očitno, je v Sloveniji tako, da kjer zajeten kupček denarja pustiš, tam lahko pred vrati smetiš!…. Tukaj je pač Istra in stvari gledamo drugače.

Seveda je to le še ena gesta, ki vzdiguje gorsko kolesarjenje na vrh “priljubljenih” špotov.

Seveda pa moram vseeno pohvalit novega organizatorja Predbožične ture, saj se je dosedanji, Milan48 umaknil od 10 letne organizacije.

 

This entry was posted in MTB and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box


one × = 5