SLAVNIK na 1. Januar 2012

Kako drugače začeti leto kot z eno hitropotezno turco na Slavnik. V Podgorje se pripeljem okoli 9.00, kar je za 1. januar verjetno zgodaj. Začuda je bilo parkirišče več kot polno. Takoj pomislim, da gre večina planincev danes na Slavnik s tistim klasičnim izgovorom: “S prvim prvim začnem z dieto.”, seveda po tem, ko so za zajtrk pojedli silvestersko potico, in podobne dobrote 🙂 . Da ne omenim glavne motivacije: štrudel in borovničevec na vrhu!

Pa kaj…vsak izgvor je dober za lep izlet v naravo. No, jaz raje sedim kot hodim in zato sem šel s kolesom. Gor klasika: makadamska položna. Za december pa temperatura nehumano visoka. 5 stopinj in raste. Sneg se prične nekje na 800mnv, vendar ga je le za “sliko”. Za neke večje snežne radosti bomo pa morali še počakat.

Tik preden zapustim gozd, se ustavim ob tabli. SLAVNIK. Vzamem mobi in hočem narediti en avtoportret ampak ker sem dan prej nekaj testiral z raznimi telefoni sem seveda pozabil spominsko kartico doma. In tako ostanem brez dokazov. Še dobro, da sem vsaj Endomondo vklopil na parkirišču. Tako bom imel vsaj zabeleženo traso.

Na vrhu pa zgleda, kot, da v koči delijo kaj zastonj. Planinci prihajajo in odhajajo. Na vakih 10-20metrov vidiš koga. Večinoma prihajajo direktno, po “ta strmi” iz Podgorja. Da se jim vsaj malo izognem izberem 89m bolj vzhodno varianto. Tako sem sam kakih 100-150vm, nakar se priključim na “ta strmo”.

Nekoliko nižje izberem nekaj prečk v eno ali drugo stran, tako, da vsaj malo podaljšam spust. Snega že zdavnja ni več, le malenkost blatno, spolzki in s kamenjem nasuto je. Vseeno uživam. Le pedalo v piščali me opzori, da je bolje imeti čevlje na pedalu, kot kje drugje. Mallet varianta Krankovih bratov v kombinaciji s klasičnimi pohodnimi čevlji ni ravno najboljša, saj čevelj ne leži dovolj trdno na stopalu.

Po uri in 10min sem spet v Podgorju. V tem času se število avtomobilov na parkirišču poveča še za kakih 30%. Mater,….da nimajo kakšne skupinske diete????

Vzamem mobi in hočem zapreti aplikacijo Endomondo. Sevda,….kaj pa drugega. Čas mi je štel, GPS pa ni delal (posledično: track bom mora na roke risat 🙂 ) tako da razen avtoprteta tudi statistike tokrat ni….

Kakorkoli, ni mi žal. Dan je bil lep, toplo je bilo (preveč), snežnih radosti sem bil tudi deležen tako, da kaj češ lepšega za začetek leta?

Izkupiček dneva pa ca. 8km in 500vm. No ja…nekje je pač treba začeti 🙂

Pa srečnega in zdravega….

This entry was posted in MTB and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box


four − = 3